torsdag 11 september 2014

Vi bemöter Falcos (KD) utspel om burkaförbud!

Har ni missat Falcos utspel om burkaförbud i Västnytt?  Något som han drivit även tidigare och finns omskrivit exempelvis i BT. Givetvis reagerade vi från Miljöpartiet i Borås och svarade. Svart finns publicerat på bt.se Håll till godo!


Och så händer det igen. Uttalanden från Kristdemokraterna i Borås som ger uttryck för att det är politikens roll att lagstifta om vilka klädesplagg som ska vara acceptabelt för en kvinna att ha på sig.

Att säga att kvinnor som bär heltäckande slöja är ”ickepersoner som vandrar runt i samhället” är ett fruktansvärt fientligt ställningstagande som raljerar över människors värde och slår ner på både feminism och religionsfrihet.

Hedersrelaterade problem och uttryck måste tas på allvar. Det gör man inte genom förbud -utan genom normkritik och inkludering. Att lagstifta om kvinnors klädsel är inte värdigt ett demokratiskt samhälle. Vi måste hela tiden stå upp för religionsfriheten och dess uttryck; det handlar om mänskliga rättigheter.

Genom att omsätta alla jämställdhetspolitiska mål i praktiken kan vi skapa ett samhälle där varje kvinna själv väljer vad hon ska ha på sig, fri från normer och strukturer.


Hanna Bernholdsson (MP) 
Tom Andersson (MP) 
Carolina Bruseman (MP)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar