måndag 25 augusti 2014

Klimathotet väntar inte på Alliansen!

Klimathotet är inte längre avlägset. Det sker här och nu och det 

väntar inte på att Alliansens ska vakna!


Klimathotet väntar inte på Reinfeldt
Klimathotet är inte avlägset och det väntar inte på Reinfeldt och Alliansen

Extrema väder blir allt vanligare. Forskarna har länge varnat för detta, ett varmare klimat leder till mer extremväder. Extrema skyfall, översvämningar och värmeperioder har drabbat Sverige i sommar. Detta är en påminnelse om att katastrofer som dessa kommer att få ser ännu mer av i ett varmare klimat.
Kostnaden för att rusta Sverige mot klimatförändringarna uppgår till 100–245 miljarder i dagsläget. Men om Sverige inte börjar agera nu kan kostnaden bli mycket högre.

Trots mer och mer extremväder har Alliansen undvikit att dra paralleller till klimatförändringarna. Alliansen saknar både resurser och strategi för att rusta Sverige mot klimatförändringarna. Alliansen har heller ingen politik för att Sverige ska ta klimatansvar och minska utsläppen till hållbara nivåer.

Alliansen saknar strategier för klimatansvar.
En allians som saknar strategier för att ta ansvar för klimatet hotar ekonomin

Miljöpartiets politik fokuserar på att rusta samhället mot extremväder och att minska klimatutsläppen till hållbara nivåer. Mot bakgrund av de klimatrelaterade extremväder som dominerat under sommaren kommer Miljöpartiet att lägga om delar av valkampanjen, och tydligare lyfta fram de effekter av ett varmare klimat som nu ser. Vi vill att Sverige tar klimat och miljöansvar och ställer om samhället till ett hållbart samhälle för våra barn och barnbarn.Barnens framtid står på spel. Därför vill vi storsatsa på klimatet.
Det är bråttom, men inte för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar